10 onbekende feiten

Wist u dat het gebruik van compost diverse voordelen heeft voor uw bodem? Dit en meer onbekende feiten op deze pagina.

Composteren verkleint de hoeveelheid afval en is een natuurlijke vorm van recycling. Van 10 kilo GFT-afval blijft ongeveer 3 tot 4 kilo compost over

Met tuinieren put u de bodem uit. Borders maakt u schoon, grasmaaisel haalt u weg, fruit en groenten oogst u… Telkens haalt u voedingsstoffen en organisch materiaal weg van de bodem. Om uitputting en structuurverval te voorkomen moet u de bodem van nieuw organisch materiaal voorzien. En dat doet u met een bodemverbeteraar als compost.

Gemiddeld zamelen we per persoon 83 kilo GFT-afval in per jaar.

Voor de land- en tuinbouw vormt de bodem de belangrijkste productiefactor: een gezonde, vruchtbare bodem is essentieel voor structureel hoge gewasopbrengsten. Het organische-stofgehalte van de bodem is daarbij een vaak onderschatte, maar cruciale factor. Regelmatig gebruik van (keur-)compost houdt het organische-stofgehalte op peil en heeft daarnaast andere agronomische voordelen.

Goede compost is te herkennen aan geur en kleur. Goed uitgerijpte compost hoort niet te stinken. De geur kan uiteenlopen van neutraal tot bosgeur. De kleur van goede compost hoort donkerbruin tot zwart te zijn.

Wij leveren niet alleen compost aan de akker-, land- en tuinbouw, veehouderij en civiele sector. Ook voor particuliere tuinen is compost een zeer geschikte bodemverbeteraar.

Compost als bodemverbeteraar beschermt de bodem tegen uitdrogen. Wanneer er zich voldoende organisch materiaal bevindt op de bodem kunnen langere droge periodes overbrugt worden.

Wij hebben veel diverse soorten compost, die allen dienen als bodemverbeteraar. Ons complete aanbod vindt u op de homepage onder producten.

Betere composten onderscheiden zich doordat het product tijdens het composteren aantoonbaar langere tijd tussen de 55 en 65 graden is geweest.

Het toedienen van compost als bodemverbeteraar verdient zich terug. Uiteindelijk is het zelfs goedkoper dan drijf- en kunstmest.

Wij weten alles van compost.

arrow Bekijk de veelgestelde vragen